Route Centraal Station

Amsterdam, met haar betoverende mix van rijke historie en eigentijdse charme, blijft zowel bezoekers als locals fascineren. Van de levendige dynamiek vanaf het Centraal Station tot de serene grachten, deze stad biedt een schat aan ervaringen. Tijdens onze rondvaart vanaf Centraal Station laten we je zien wat Amsterdam te bieden heeft.

Onze vaarroute

We starten ons avontuur bij het Amsterdam Centraal Station, een architecturaal meesterwerk ontworpen door Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum vormgaf. Dit is de perfecte springplank voor je ontdekkingstocht door de stad.

Tijdens onze boottocht ontdek je een reeks culturele parels, waaronder De Sluyswacht, een van de meest iconische en sfeervolle cafés van Amsterdam, en het Waterlooplein, beroemd om zijn dagelijkse vlooienmarkt.

We varen onder de Magere Brug door, een van Amsterdams meest iconische ophaalbruggen, omringd door talrijke verhalen en legendes. Vanaf hier volgen we de Herengracht, waar we langs de statige herenhuizen glijden. Tijdens onze tocht bewonder je het prachtige Willet-Holthuysen Museum vanaf het water op de Herengracht. 

Via het Huis met de Kolommen, de officiële residentie van de burgemeester, varen we langs de historische Heineken brouwerij. Onze tocht vervolgt zich richting de Leliegracht, waar de drie belangrijkste grachten van Amsterdam samenkomen: de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Hier geniet je van het samenspel van deze iconische waterwegen.

Onze tocht gaat verder richting het Grachtenmuseum, dat ons leidt naar het bruisende Museumplein. Hier vind je beroemde musea zoals het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Vervolgens brengen de grachten ons naar het levendige Leidseplein, waar je een verscheidenheid aan bars ontdekt, evenals de prestigieuze Stadsschouwburg.

Natuurlijk mag een bezoek aan De 9 Straatjes niet ontbreken tijdens onze rondvaart. We varen door dit schilderachtige winkelgebied dat ons uiteindelijk naar de Keizersgracht leidt. Vanaf daar voert de Keizersgracht ons naar de beroemde Westertoren en Westerkerk, gelegen aan de Prinsengracht. Een prachtig stukje Amsterdam dat je gezien moet hebben. 

Onze rondvaart eindigt met een passage langs de indrukwekkende Nieuwe Haarlemmersluis, waarna we onze tocht afsluiten bij het Centraal Station. Hier kun je nog even nagenieten van de schoonheid van Amsterdam voordat je weer voet aan wal zet.

Zelf onze route varen

Wil je zelf de kapitein zijn op je eigen Amsterdamse avontuur? Huur dan een van onze comfortabele sloepen en vaar op je eigen tempo door de historische grachten. Ontdek de stad zoals jij dat wilt, met de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je maar wilt. Perfect voor een dagje uit met familie of vrienden! 

Sloep huren

Boek nu een rondvaart met Mokumboot

Klaar voor een onvergetelijke ervaring op de Amsterdamse grachten? Boek nu je rondvaart bij Mokumboot! Mocht je nog vragen hebben over onze rondvaartdiensten, neem dan contact met ons op via 06 36 1353 28 of stuur een e-mail naar sales@mokumboot.nl. Ons team beantwoordt graag al je vragen!

Boek een rondvaart Neem contact met ons op

Mokumboot Instagram