Boot huren

Vanaf € 95,- zelf 2 uur lang varen door Amsterdam

Direct reserveren

Wallenroute

Voor de meesten van ons én iedere bezoeker toch wel het bekendste stukje Amsterdam: de Wallen. Ontdek het Amsterdamse Red Light District vanaf het water met de Wallenroute. De straten worden altijd drukbezocht door vele toeristen, maar vanaf een sloep op het water heb je alle ruimte om dit oude deel van de stad te bekijken. In de Rosse buurt kun je 24 uur per dag de prostituees achter de ramen zien. De spannende en levendige sfeer in deze Amsterdamse wijk in combinatie met de rijke historie van dit stadsdeel maakt het zeker weten de moeite waard om hier eens langs te varen. Onderweg vaar je langs de indrukwekkende Oude Kerk, een museum met hedendaagse kunst en kom je verschillende erfgoedpanden tegen. Let op: vaar met de klok mee bij de Wallenroute. Op de Oudezijds Voorburgwal is het eenrichtingsverkeer.

Eenvoudig online reserveren

Enthousiast geworden over deze route? Klik op onderstaande button om je sloep te reserveren. Wij raden je aan om een sloep te reserveren bij de Amstel of Weesper opstaplocatie. Deze locaties zijn vlakbij waardoor je vrijwel direct kunt starten met deze prachtige route.

Direct een sloep huren

Download onze vaarkaart

De Wallenroute is in het oranje gemarkeerd op onze vaarkaart. Iedereen die bij Mokumboot een sloep huurt ontvangt deze vaarkaart ook nog voorafgaand aan zijn of haar vaart. Wil je meer informatie over deze route? Lees dan hieronder verder. We geven je graag een korte impressie van deze prachtige route:

De Oude Kerk

De route gaat van start bij hotel De L’Europe Amsterdam, een luxe 5 sterrenhotel uit de 19e eeuw met uitzicht op de rivier de Amstel. Sla hier linksaf en vaar het Rokin en de Grimburgwal af, richting de Oudezijds Voorburgwal. Aan je linkerzijde tref je de Oude kerk van Amsterdam aan. De Oude kerk is het oudste gebouw van de stad en is gebouwd in 1306! Ook deze kerk wordt elke zondag nog gebruikt voor kerkdiensten, maar biedt ook ruimte voor spraakmakende tentoonstellingen, talrijke activiteiten, permanente archiefpresentaties én wonderlijke concerten.

Recht tegenover de Oude Kerk bevindt zich de Wallen. De Wallen is een prostitutiebuurt gelegen in het oudste gedeelte van Amsterdam. Binnen dit gebied wordt op ruim 300 werkplekken raamprostitutie bedreven, maar zijn ook tal van seksshops gehuisvest.

De Schreierstoren

Aan het einde van de Oudezijds Voorburgwal bevindt zich de Schreierstoren. De Schreierstoren is een verdedigingstoren die vroeger deel uitmaakte van de stadsmuur van Amsterdam. De toren werd gebouwd rond 1487 op de hoek van het IJ en de oostkant van de stad, en is de enige bewaard gebleven verdedigingstoren van Amsterdam. Ondertussen is de toren omgebouwd tot café in prachtige oude stijl. Vlak na deze toren vaar je een open stuk water op, het Open Havenfront.

Het Oosterdok

Eenmaal aangekomen in het Open Havenfront sla je rechtsaf en vaar je richting het Oosterdok (Recht Boomsloot is op het moment van schrijven gesloten, actuele informatie vind je op de website van de gemeente) waar je het wetenschap- en technologiemuseum NEMO treft. In het NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Het gebouw heeft in 1997 de deuren geopend voor bezoekers en vormt hedendaags een niet te missen onderdeel van de skyline van Amsterdam.

De Montelbaanstoren

Vanaf het Oosterdok vaar je langs de Montelbaanstoren. Een 16e-eeuwse verdedigingstoren, ooit onderdeel van de stadsmuren, met torenklokken en een uurwerk uit 1606. Vaar via de Oudeschans of Uilenburgergracht terug richting de Amstel. De route eindigt hier. Een andere route proberen?

Bekijk meer routes:

Berlageroute

Architect Hendrik Petrus Berlage ontwierp aan het begin van de 20e eeuw een plan voor het gebied ten zuiden van het Amsterdamse centrum. Dit stuk van de stad was tot die tijd nog onderontwikkeld. Berlage gebruikte de Amsterdamse Schoolstijl voor zijn ontwerp: stenen met verschillende kleuren, vormen en texturen; afgeronde hoeken en golvende daklijnen, en opvallende versieringen aan de buitenkant van het pand. De Berlageroute voert langs vele van zijn panden; huur een boot en bekijk zelf of je alle elementen van Berlages stijl kunt ontdekken in Oud-Zuid.

Berlageroute boeken

Grachtenroute: 2 uur

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten. De wateren van de grachtengordel die de binnenstad afbakenen zijn de bekendste: de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Aan de oever vind je de architectuur van de Gouden Eeuw: smalle, hoge panden met trapgevels en traditionele ornamenten. Ontdek dit prachtige stukje van de Amsterdamse historie terwijl je een van de vele grachtenroutes vaart. Sinds 2010 staat de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst dankzij het unieke en onvervangbare karakter van de kanalen. Bij Mokumboot kun je gemakkelijk een boot huren.

Grachtenroute: 2 uur

Grachtenroute: 3 uur

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten. De wateren van de grachtengordel die de binnenstad afbakenen zijn de bekendste: de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Aan de oever vind je de architectuur van de Gouden Eeuw: smalle, hoge panden met trapgevels en traditionele ornamenten. Ontdek dit prachtige stukje van de Amsterdamse historie terwijl je een van de vele grachtenroutes vaart. Sinds 2010 staat de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst dankzij het unieke en onvervangbare karakter van de kanalen. Bij Mokumboot kun je gemakkelijk een boot huren.

Grachtenroute: 3 uur

Plantageroute

De Plantageroute voert je langs de groenste gebieden van Amsterdam. Tijdens deze ‘stadssafari’ zie je dat de stad groener is dan je dacht, met als hoogtepunt de botanische tuin Hortus Botanicus met meer dan 6.000 tropische bomen en planten. Je kunt vanuit je sloep zelfs exotische dieren spotten, zoals olifanten en giraffes. De vaarroute loopt namelijk langs Artis, zodat je een glimp kunt opvangen van de oudste dierentuin van Nederland. Ook vaar je langs het interactieve museum NEMO en het Tropenmuseum, met tentoonstellingen over het Nederlandse slavernijverleden.

Plantageroute bekijken

Wallenroute

Ontdek het Amsterdamse Red Light District vanaf het water met de Wallenroute. De straten worden altijd drukbezocht door vele toeristen, maar vanaf een sloep op het water heb je alle ruimte om dit oude deel van de stad te bekijken. In de rosse buurt kun je 24 uur per dag de prostituees achter de ramen zien. De spannende en levendige sfeer in deze Amsterdamse wijk in combinatie met de rijke historie van dit stadsdeel maakt het zeker weten de moeite waard om hier eens langs te varen. Onderweg vaar je langs de indrukwekkende Oude Kerk, een museum met hedendaagse kunst en kom je verschillende erfgoedpanden tegen. Let op: vaar met de klok mee bij de Wallenroute. Op de Oudezijds Voorburgwal is het eenrichtingsverkeer.

Spannende vaarroute door de rosse buurt

Vaar zelf de Wallenroute

Bel direct met Mokumboot voor meer informatie over een boot huren of reserveer direct via ons online reserveringssysteem. Mokumboot is 7 dagen per week geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur.

 

Reserveer een boot 020 210 57 00

Mokumboot Instagram