Amsterdam, een stad met een rijke historie en levendige hedendaagse cultuur, onthult vanaf het water haar meest betoverende bezienswaardigheden. Of je nu voor het eerst komt of hier al jaren woont, een vaartocht door de Amsterdamse grachten biedt een unieke kans om de stad vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Ontdek hieronder enkele van de meest indrukwekkende plekken die je met onze Centraal Station route ontdekt vanaf de waterkant.

Scheepvaartmuseum

Tijdens onze rondvaart vanaf het Centraal Station is het Scheepvaartmuseum een van de eerste hoogtepunten die we tegenkomen. Dit museum, gehuisvest in een voormalig marine pakhuis, waarborgt de Nederlandse maritieme geschiedenis. Met tentoonstellingen die uiteenlopen van historische schepen tot nautische instrumenten, biedt het Scheepvaartmuseum een fascinerend inzicht in de invloedrijke rol van de scheepvaart op de Nederlandse cultuur.

De Sluyswacht

Dit charmante gebouw, dat oorspronkelijk in 1695 als wachterswoning werd opgericht, bevindt zich aan de rand van de historische binnenstad. Vandaag de dag is het omgetoverd tot een van de meest pittoreske cafés van Amsterdam. Wist je dat je vanuit dit café een uitstekend uitzicht hebt op het voorbijgaande waterverkeer, waardoor je optimaal geniet van de levendige sfeer langs de grachten.

Nationale Opera & Ballet

Dit indrukwekkende gebouw aan de Amstel vormt het kloppend hart van de Nederlandse opera en ballet. Met zijn statige architectuur en prachtige ligging aan het water is het een essentiële highlight tijdens je rondvaart.

Koninklijk Theater Carré

Vlak naast het Nationale Opera & Ballet staat het Koninklijk Theater Carré. Oorspronkelijk opgericht als circus, is dit theater uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande podia van Nederland, waar nationale en internationale artiesten het podium betreden.

Magere Brug

De Magere Brug, een van de meest iconische en vaak gefotografeerde bruggen van Amsterdam, overspant de rivier de Amstel. ’s Avonds, verlicht in al haar pracht, biedt de brug een romantisch schouwspel dat naadloos aansluit bij de charmante uitstraling van de stad.

Huis met de Kolommen Ambtswoning van de Burgemeester van Amsterdam

Een onmisbare bezienswaardigheid is het Huis met de Kolommen, de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam. Dit indrukwekkende gebouw aan de Herengracht is een prachtig voorbeeld van verfijnde stedelijke architectuur en weerspiegelt de rijke politieke geschiedenis van de stad.

De 9 Straatjes

Terwijl je door de grachten vaart, varen we langs het charmante winkelgebied De 9 Straatjes. Deze idyllische straatjes doorkruisen de grote grachten en vormen een ware schatkamer met unieke boetieks, sfeervolle cafés en bijzondere winkels die je nergens anders vindt.

Keizersgracht

De Keizersgracht, een van de drie prominente grachten in het centrum van Amsterdam, is omringd door statige grachtenpanden die de rijke geschiedenis en voorspoed van de stad uitbeelden. Terwijl je langs deze prachtige waterweg vaart, zie je de elegante architectuur die getuigt van de Gouden Eeuw van Amsterdam. Elk pand heeft zijn eigen verhaal, vaak geworteld in de handel en cultuur die de stad wereldberoemd hebben gemaakt.

Westertoren en Westerkerk

De Westertoren, frequent bezongen in Nederlandse volksliederen, vormt samen met de Westerkerk een van de meest iconische bezienswaardigheden van Amsterdam. Deze historische locatie is nauw verbonden met Rembrandt, een van Nederlands grootste kunstenaars, wiens laatste rustplaats zich in de Westerkerk bevindt. Voor iedereen die gepassioneerd is door cultuur en geschiedenis, is dit een onmisbare bezienswaardigheid van onze Centraal Station Route. Hier voel je de rijke artistieke erfenis van de stad en de tijdloze architectuur bewonderen die Amsterdam zo uniek maakt.

Anne Frank Museum

Op een steenworp afstand van de Westerkerk bevindt zich het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Dit museum brengt het aangrijpende verhaal van Anne Frank en haar familie tot leven. In dit historische huis, waar Anne haar wereldberoemde dagboek schreef, ervaar je een diepe verbondenheid met het verleden. Het dient als een krachtig monument dat herinnert aan de weerbaarheid en de tragedies van de Tweede Wereldoorlog. 

Boek een rondvaart met Mokumboot

Wil je zelf de prachtigste bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf het water bewonderen? Boek dan een rondvaart met onze route vanaf het Centraal Station bij Mokumboot. Tijdens onze tocht onthullen we de meest adembenemende bezienswaardigheden van de stad. Reserveer vandaag nog jouw plek aan boord en laat je betoveren door de schoonheid van Amsterdam.

Boek een rondvaart

Mokumboot Instagram