Verschil tussen sleepboten en open boten

Wanneer je een bezoek brengt aan Amsterdam en de grachten wilt verkennen, sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een rondvaart met een sleepboot of een open boot? Beide opties beloven unieke ervaringen en vergezichten, maar wat onderscheidt ze nu van elkaar? Laten we eens duiken in de kenmerken en voordelen van elk type boot, zodat je de juiste keuze maakt voor jouw wateravontuur.

Sleepboot

Onze sleepboten zijn ware iconen van de Amsterdamse waterwegen. Deze historische schepen, die vroeger werden gebruikt voor het trekken en assisteren van andere schepen, zijn nu omgetoverd tot charmante rondvaartboten. Wat maakt ze zo bijzonder?

Ruim dek en groene energie

Met een vaste opstelling en een ruim open dek bieden onze sleepboten het hele jaar door een ongeëvenaard uitzicht op de schilderachtige grachten van Amsterdam. Zelfs tijdens de koudere maanden blijft het dek comfortabel, dankzij de mogelijkheid om het af te sluiten en te verwarmen, zodat je in alle rust kunt genieten van de winterse charme van de stad. Bovendien zijn onze sleepboten uitgerust met groene energie, waardoor ze geruisloos en milieuvriendelijk door het water glijden, terwijl je geniet van een ontspannen vaartocht.

Comfort en ruimte

Onze sleepboten zijn ruim en comfortabel, met voldoende zitplaatsen voor groepen tot 35 personen. Geniet van de gezellige sfeer aan boord terwijl je ontspant op de comfortabele kussens en geniet van een drankje en een hapje die je eenvoudig plaatst op de smalle tafel in het midden van de boot.

Open boot

Als je liever geniet van een meer open en luchtige ervaring, dan is een rondvaart met een open boot misschien meer iets voor jou. Wat maakt deze boten zo speciaal?

Onbelemmerd uitzicht

Onze open boten bieden een panoramisch uitzicht op de prachtige grachten en het stadslandschap van Amsterdam. Geniet van de frisse lucht en het weidse uitzicht terwijl je ontspannen over het water vaart. 

Zitplaatsen voor 35 mensen

Onze open boten bieden plaats aan maximaal 35 personen. Of je nu met een kleine groep vrienden op stap bent of een gezellige familiereünie organiseert, er is voldoende ruimte voor iedereen om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden langs de Amsterdamse grachten.

Boek een rondvaart bij Mokumboot

Of je nu de historische charme van een sleepboot verkiest of liever geniet van de panoramische vergezichten van een open boot, bij Mokumboot ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring op het water. Dus waar wacht je nog op? Stap aan boord en ontdek de prachtige grachten van Amsterdam op jouw eigen unieke manier!

Boek een rondvaart

Mokumboot Instagram